Kreativ_Terapi varmare

Självkänsla, glad och trygg, hur är det? 

Oro, ängslan och nedstämdhet kan bytas mot trygghet, glädje och lugn inombords. Detta kan vara svårt att tänka sig in i om man alltid har mått dåligt, varit orolig och känt sig nere.  Kanske minns du något tillfälle från barndomen, när du kände dig trygg, glad, lugn och fri inombords. Har du inte sådana minnen att falla tillbaka på, då är det ännu svårare att föreställa sig hur det är att leva med självkänsla, lugn och trygghet. 
 
Här kommer ett exempel på hur det kan upplevas efter att man har skaffat sig självkänsla, lugn och trygghet. 
 
När du vaknar på morgonen, så är det första du tänker - det känns bra där inne. Jag gjorde bra val igår, jag är nöjd med mig själv! Bubblet stiger från magen, jag är nöjd med mig själv! Jag är nyfiken och det är kul med en ny dag, som ska fyllas med upplevelser. Så roligt det ska bli!  
 
Du tar det lugnt en stund på morgonen för dig själv, i din egen energi. Jag har lärt mig att jag behöver min egen stund i mig själv, innan jag kickar igång min dag. Det är så skönt, min egen energi. Bara din energi och din tid.  
 
Sedan går din dag, i ditt liv, igång. Under dagen känner du in, backar, ber om tid att känna efter, tänka ut vad du vill. Ibland går du på toa bara för att hitta till dig själv en stund. Ibland tar du till de verktyg och det som du lärt dig om dig själv för att komma tillbaka till din kärna, till dig själv. 
 
Du träffar en gammal kompis för lunch, en vän som du inte har träffat på länge. Hon säger 
– Vad är det som hänt, du verkar så lugn och glad? Jag känner inte riktigt igen dig. Du berättar med glädje om din förändring, fast du behöver inte berätta allt. Bara lagom så att hon förstår. 
 
Du möter dina föräldrar vid middagsbordet. De börjar sin vanliga ramsa om att du borde..... ska du inte....  Först börjar din hjärna tänka som tidigare. – Måste de alltid klaga och hålla på. När ska de fatta att jag är vuxen och vill leva mitt liv som jag vill. Hjärtat snabbar på lite men du behåller ditt lugn och svarar lugnt och tydligt:  
– Nej det passar inte mina planer för mig och mitt liv. Så här tänker jag...., för mitt behov är..... Jag vill gärna ha ert stöd i det. 
 
Kanske du får stödet, kanske inte, men du har uttryckt din vilja och det känns så skönt. Du vet att du inte behöver bry dig om deras tankar om hur du ska leva. Du litar på dig själv och kan stå för vad du vill och tycker om dig själv och ditt liv. 
 
Du känner bubblet i maggropen igen, jag kan, jag håller. 
 
Du kan inte låta bli att älska den här nya sidan av dig själv! 
 
Vill du också hitta hit, så finns jag här. Du kan ta första steget och anmäl dig till: “Förstå dig själv”, senast fredag den 28 maj! Och jag kommer att finnas där hela vägen till din självkänsla om du vill.
 
Kram 
Terapeut Anne-Lie Fant  
 
Länkar https://linktr.ee/kreativterapi 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evalena » Får man vara långsam? :  ”Så rätt och bra skrivet. I min tankevärld snurrar samma saker. Vart är vi på väg..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln