Kreativ_Terapi varmare

Samtalsterapi

Anne-Lie Fant erbjuden onlineterapi, samtalsterapi via telefon samt personliga möten i Luleå. Vill du slippa dåligt mående, tankesnurr, ältande, en känsla av att inte veta vad du vill då passar samtalsterapi för dig eller egentligen tycker jag att du ska börja med att se webbinariet 3 ödesdigra misstag att undvika när du vill må riktigt bra!
 

Jag har gått tagit hjälp av Anne-Lie och kan verkligen rekommendera henne! Hon är väldigt varm, empatisk och lyhörd.

Tack vare henne har jag kunnat hantera kriser och fått stor kännedom om mig själv. Jag är i kontakt med mina känslor och kan hantera mina problem!

Enligt mig borde alla gå hos Anne-Lie för att läka sig själva. Många i dagens samhälle vet innebörden av träning för att öka sitt välmående, likaså borde terapi vara lika självklart för att kunna må bra inombords! Det är en investering i dig själv som jag lovar att du inte kommer ångra. Det som kommer hända är att du kommer bli mer hel och välmående som person, och vem vill inte sträva efter det?/Matilda Löfgren

Det har känts så varmt och tryggt att få komma hit när jag var i kris. /Anonym

Jag visste inte vem jag var och vad jag ville, nu vet jag./Anonym

Jag kan verkligen rekommendera Anne-Lie hon är så lugn och trygg. Hon ställer frågor och vi gjorde övningar, så jag hittade mig själv.

Jag hade gått i samtal tidigare, pga. utbrändhet, de lösgjorde bara alla mina känslor. Nu fick jag hjälp att verkligen se mina känslor, förstå varför de fanns och kunna släppa det jag behövde.

Det har gjort mig trygg, lugn och glad. Jag vet att jag är lika viktig som andra idag och vågar stå för mina behov på ett helt nytt sätt för mig.
/Linda Lickander

Redan efter några veckor, fick det effekt på mig!  Jag har brottats med allt från att ha svårt att säga nej, varit konflikträdd i många situationer, försökt kompensera med att ha försökt vara alla till lags, försökt vara nån sorts superwoman i allt jag tagit på mig. 

Jag har haft de tufft  tidigare i livet och haft ett destruktivt beteende från och till som eskalerade och ledde till att jag fick ett riktigt dåligt förhållande till mig själv och till min partner och mådde stundtals väldigt dåligt och hade svårt att hitta tillbaka till mig själv. 

Och så började jobba med Anne-Lie och livet vände och insikterna kom och även möjligheterna att träffa andra och dessutom träffa andra med liknande erfarenheter. Väldigt nyttigt!

Men det bästa av allt är att lära mig att faktiskt stanna upp och reflektera. För att sen lära sig mig mer om mig själv och  hitta tillbaka till mig själv och komma närmare min partner
/Monica Kutics Norman

Anne-Lie är den som nått fram till mig på riktigt. Det gör hon genom sin oerhörda erfarenhet och kompetens, sin känsla för människor och viljan att hjälpa systrar genomsyrar hennes möten. Anne-Lie låter mig möta mig själv, har fått mig att stanna upp och känna efter för att sedan lett till att jag mår bra och kan nu vara den jag vill vara.

Anne-Lies, enligt mig, unika sätt att arbeta har hjälp mig ur en livskris och gett mig den viktigaste resan i mitt liv – att vakna upp, må bra och ha tillit till livet igen!

Under 1 år har hon gett mig verktyg att hantera ångest, känslor och oro genom samtal, skapande, meditationer, inre resor med fakta och teorier på ett sätt som fångat mig och fått mig att lyssna och arbeta med mig själv. Tack Anne-Lie!
/Siri Bjurström

Du bestämmer
Vi utgår från dig och din situation i samtalsterapi, du bestämmer vad du vill eller inte vill jobba med. Vi tar det i din takt.

Må dåligt
Mår du dåligt? Ältar och har så mycket känslor att de nästan är utan på kroppen? Känner du dig vilsen, viljelös och orkeslös?  

Det är detta vi brukar börja med när du kommer till mig. Vi utforska ditt mående. Om du har mått bra hur var det? Hur kan du börja ta steg till att må gott igen och känna glädje.

Hantera vardagen
Har du jobbigt med vardagen? Får du inte ihop den som du vill? Känns det som alla andra kan, varför kan inte jag. Eller så kan du nästan för perfekt på bekostnad av din hälsa.

Samtalsterapi  handlar ofta om vardagen och hur man ska hantera den.

Utveckling
Psykosyntesen, som jag jobbar efter, vill att vi ska utvecklas efter vår innersta längtan. Vi ska nå vår fulla potential och må så gott som möjligt. Här tittar vi efter din idealbild, hur vill du må. Dit planerar vi att du ska komma. Vad hindrar dig? Dina roller, mönster eller din barndom?

Roller och mönster
Varje människa går in i roller och mönster till exempel att man lätt blir arg, att man är lite överdrivet duktig, orkeslös, osynlig eller kanske alltid glad och käck. 

Rollerna skapas i regel före tre års ålder. De följer sedan med varje individ under livet. De kan förändras en del men kanske inte tillräckligt. De kan ta över oss som autopiloter och vi står där förvånade över vårt eget beteende.

Det som fungerade som barn fungerar inte alltid när du är 30, 40 eller 60 år, jag överdriver så klart men det ligger en del sanning i det. Dessa roller och mönster jobbar vi med, så att de fungerar optimalt för dig så som du vill. 

Barndom
Varje utvecklingsfas i barndomen har sin betydelse.  Missar man ett utvecklingssteg eller att man inte får det man behöver från omgivningen i det utvecklingssteget bär man det ouppklarade med sig inombords. Det jobbar vi med så man kan släppa det och bli fri.

Viljan
Psykosyntesen fokuserar också på vilja. Där pratar vi om den goda viljan, den starka viljan och den smidiga viljan. Här jobbar vi med att hitta en vilja om det saknas  eller förändra t.ex. en stark vilja som drivit någon i utbrändhet. Vi jobbar med att hitta en vilja som du vill ha som passar dig i det liv du vill leva.

Samtalsterapi eller coaching
I coaching jobbar vi härifrån och framåt. I samtalsterapi tittar vi även bakåt på vad som hindrar dig att gå framåt idag.

Friskvård
Samtalsterapi är friskvård och vi jobbar inte med psykiska sjukdomar.

Om Anne-Lie Fant terapeut

Jag är utbildad samtalsterapeut, parterapeut, relationsterapeut  och coach hos HumaNova. Tillsammans en utbildning som sträcker sig över  5 år.

Förutom det har jag en mängd kurser bl.a. Coachande ledarskap, Ilska, skuld och skam, Giraffspråk. Non violent communikation, UGL.

* Coachtubildningen är EMCC-certifierad

Jag tar emot för terapimöten i första hand Online eller per telefon men även i Luleå.

Läs mer om Anne-Lie 


Kontakta via e-mail