Kreativ_Terapi varmare

Vad kan vatten göra för ditt psyke?

Här kommer ett stress-tips till er igen. Jag tänker att det är många som har väldigt mycket stress och kanske är nära utbrändhet. Mitt tips idag har med vatten att göra. 
Redan de gamla romarna använde bad och badhus för lugn och återkoppling. I Japan och deras trädgårdar är vatten en viktigt och lugnande ingrediens. Upplevelsen av vatten påverkar vårt parasympatiska nervsystem och ljudet av vatten används flitigt i olika behandlingar för att få folk att komma till ro och slappna av.

När vi är i närheten av vatten så stänger våra hjärnor av stress och går in i ett ”avslappnat läge”. Detta påverkar i sin tur kreativiteten då tankarna får chans att flöda fritt utan yttre påverkan från olika sorters stressmoment.

”En teori till det är att vi evolutionärt är så bekanta med dessa uråldriga miljöer, att hjärnan slappnar av,” säger Inga-Lena Bengtsson, specialist i psykiatri till Aftonbladet.

Mitt tips idag är närmare bestämt; att gå och simma ute, i ett badhus eller inne i ett badkar till exempel eller något så enkelt som att ta en dusch! Har du öppet vatten en sjö, tjärn eller hav i närheten. Ta en promenad runt eller förbi, kanske sätta sig och ta in vattnet. Det hjälper dig också och varva ner och stressa av.

Prova att gå och simma, efter bara en liten stund kommer du känna dig mycket, mycket lugnare. 

Så har du kanske en massa kritiska röster som tänker att ”Det hinner jag inte”, ”hur ska jag få till det?” och ”oj, oj, oj”. Ja, men då kanske du kan gå och ta en dusch. Säg åt dom kritiska röster att hålla tyst. '

Lycka till!
Kram
Anne-Lie 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln