Kreativ_Terapi varmare

Varför jag vill hjälpa många må bra?

Vem är terapeut Anne-Lie Fant

Jag heter Anne-Lie Fant och jag jobbar för fantastiska kvinnor ska få bli den de är menade att vara.
Jag önskar att alla kvinnor får uppleva välmående och lycka och det tror jag man gör genom att vara trygg.

Tryggheten uppnås genom att man känner sig själv och accepterar sina fel och brister och sitt bagage. Vi har alla ett bagage som är mer eller mindre tungt att bära och vi har alla fel och brister, det är att vara människa, tänker jag.

Bagaget är det vi kan jobba igenom och acceptera och släppa för att med en frihetskänsla och lätthet gå vidare i livet.

Först då kan vi älska oss själva och det är själva nyckeln till att må gott och känna lycka inifrån på riktigt på djupet!

Det är detta vi gör i Självskaparprogrammet!
 
Terapeut Anne-Lie Fant
Jag har i många år arbetat och verkat i Göteborgsområdet och flyttade till Norrbotten 2013.

Jag tar emot för terapimöten i första hand Online eller per telefon. Jag finns också i Midgårdshuset, Midgårdsvägen 3 i Luleå mitt emot Coop Arena då och då framförallt på sommarhalvåret.

Jag  tar också emot i Ängsträsk, Niemisel.

På vintern erbjuder jag ibland terapi eller retreat i  Nerja, Spanien, på förfrågan.
 

Jag är utbildad samtalsterapeut, parterapeut, relationsterapeut  och coach hos HumaNova. Tillsammans en utbildning som sträcker sig över 5 år.

Förutom det har jag en mängd kurser bl.a. Coachande ledarskap, Ilska, skuld och skam, Giraffspråk. Non violent communikation, UGL.

* Coachtubildningen är EMCC-certifierad


Varför terapeut och coach?

Mitt stora intresse för att förstå och hjälpa mina medmänniskor gjorde att jag sökte mig till att bli samtalsterapeut. Att gå i terapi handlar mycket om att följa sin innersta längtan att förstå sig själv, sina reaktioner och sitt bagage.

När du accepterat dig själv och förstått hur du reagerar och agerar kan du på ett nytt sätt följa din innersta längtan och stå upp för dig och dina behov. Du vågar fatta dina egna beslut och gå din egen väg, vilket ger så mycket mer glädje och lycka i livet. Då kan du verkligen bli den du är menad att vara!

Att få finnas som handsfast tryggt stöd, en reseledare i personlig utveckling för dig och dina medsystrar är väldigt viktigt och väldigt positivt för mig. Jag älskar verkligen mitt arbete. 

När jag tillsammans med en kvinna uppnått att hon kan hantera livets sorger och glädjeämnen så som hon vill, är mycket stort för mig. När jag får höra att jag kunde berätta det här och stå för att jag tycker så här. Då har vi kommit en bra bit på vägen.

Samtalen och arbetet vi gör tillsammans brukar frigöra energi hos både mig och den som jag möter.
 


Anne-Lies historia

Under en period av mitt liv upplevde jag det mesta som svårigheter som jag skulle ta mig igenom. Jag vaknade arg nästa jämt. Jag kunde inte njuta av livets nöjen som till exempel en vacker soluppgång, jag tänkte alltid på det som skulle komma sen, nästa steg och nästa steg osv. Det hindrade mig från att njuta och vara i nuet.

Det var också så att min fabror och jag vakade över min farmor som låg för döden i cancer. Samtalen djupnar vid ett sådant tillfälle och då sa min farbror; "- Vet du Anne-Lie vad som än händer i livet har jag alltid tänkt att jag har valt det själv. Antingen direkt eller indirekt."

Detta blev min väckarklocka att ta tag i min egen lycka. Börja leta efter vad jag blir lycklig av och vad jag kan göra för att nå till min lycka.

Det ledde fram till att jag gick terapiutbildningarna. Genom dem och det jag gått igenom i egen terapi, som ingår som en del i utbildningen och i livets skola har jag fått en helt annan inställning och känsla för livet och dess innehåll.

Idag vaknar jag glad och nöjd så gott som varje dag och upplever att livet är en gåva. Jag ser nöje i det mesta och kan njuta av såväl arbete som vardagsbestyr. Det är den stora skillnaden jag ser sällan måsten utan jag väljer det jag vill göra. Jag väljer att göra mer av det som gör mig glad, lycklig och nöjd. Jag har så mycket lättare att se heltheten av det som händer i livet och väljer glädje och det postitiva.
 

Trygghet

Erfarenhet

Jag har arbetat drygt 30 år inom offentlig kommunal och statlig verksamhet. Jag startade som telefonist och assistent. Jag har alltid älskat att lära mig nya saker. Jag deltagit i mängder med kortare och längre utbildningar och projekt där jag både varit deltagare och projektledare, kursdeltagare och kursledare. Det tog mig framåt i livet på ett härligt sätt. Det ledde bland annat till nya arbetsuppgifter och tjänster varatannat eller vart tredje år. 

Jag arbetade de sista dryga 15 åren som chef och ledare för flera olika arbetsgrupper med många olika arbetsuppgifter. De sista åren hos Länsstyrelsen i Luleå innan dess i Mölndals stad på tekniska förvaltningen och avslutade som hos Bodens kommun i hemtjänsten. 

Privat har jag också de senaste åren levt i företagarvärlden och kunnat stötta och coacha där.

Jag har tagit emot klienter i terapi sedan 2009 och par sedan 2016.
 

Terapikund Cecilia Larsson, ställer gärna upp för att fler ska våga ta steget att söka hjälp när man inte mår bra.
Terapikund Cecilia Larsson, ställer gärna upp för att fler ska våga ta steget att söka hjälp när man inte mår bra.

Varför har jag skapat Självskaparprogrammet?

Jag vill hjälpa dig

Jag vill hjälpa dig att sätta fokus på dig själv så du verkligen kan älskar dig själv, vågar ta plats och kan skapa balans i ditt liv inifrån dig själv.

Jag vill hjälpa par att hitta det som vi alla innerst inne längtar efter mer närhet både kropsligt och mentalt,  och ge er möjlighet att fokusera på det positiva er emellan.

Det vill jag göra genom att skapa varma, lugna och trygga terapimöten och utbildningar som ger de bästa lösningarna för ditt eller ert växande.

Det har känts så varmt och tryggt att få komma hit när vi befann oss kris. / Parterapikunder
 

Jag visste inte var jag skulle sova i natt men nu kan vi fortsätta vår 30 åriga relation. Det känns så skönt./ Parterapikunder
 

Jag visste inte vem jag var och vad jag ville, nu vet jag. / Samtalsterapikund
 


För mer information
E-mail info@akreativterapi.se
Telefon +46 763-90 50 88

 

Kreativ Terapi i pressen

PRESSMATERIAL

Från NSD

Från Land 14 sept. 2018