Kreativ_Terapi varmare

Jag brinner för lyckliga människor!

Anne-Lie Fant
Anne-Lie Fant

Nyfiken på terapeuten

Jag heter Anne-Lie Fant och jag brinner för lyckliga människor. Jag önskar att alla människor får uppleva välmående och lycka och det tror jag man gör genom att vara trygg.

Tryggheten uppnås genom att man känner sig själv och accepterat sig själv med sina fel och brister och sitt bagage. Vi har alla ett bagage som är mer eller mindre tungt att bära och vi har alla fel och brister, det är att vara människa, tänker jag.

Bagaget är det vi kan jobba igenom och acceptera och släppa för att med en frihetskänsla och lätthet gå vidare i livet.

Det är detta vi gör i terapin!

 

Varför terapeut och coach?

Mitt stora intresse för att förstå och hjälpa mina medmänniskor gjorde att jag sökte mig till att bli terapeut. Att gå i terapi handlar mycket om att förstå sig själv, sina reaktioner och sitt bagage. När man eventuellt förstått det men i alla fall accepterat det så kan man på ett nytt sätt välja sin egen väg, vilket ger så mycket mer glädje och lycka i livet.

Att få finnas som stöd, en slag reseledare i personlig utveckling för en annan människa eller ett par är viktigt och väldigt positivt för mig. 

När jag tillsammans med en människa uppnått att hen kan hantera livets sorger och glädjeämnen så som hen vill, är mycket stort för mig.

Samtalen och arbetet vi gör tillsammans brukar frigöra energi hos både mig och dem som jag möter.

 

Min historia

Under en period av mitt liv upplevde jag det mesta som svårigheter som jag skulle ta mig igenom. Jag vaknade arg nästa jämt.

Jag kunde inte njuta av livets nöjen som till exempel en vacker soluppgång, jag tänkte alltid på det som skulle komma sen, nästa steg och nästa steg osv. Det hindrade mig från att njuta och vara i nuet.

Det var också så att min fabror och jag vakade över min farmor som låg för döden i cancer. Samtalen djupnar vid ett sådant tillfälle och då sa min farbror;
- vet du Anne-Lie vad som än händer i livet har jag alltid tänkt att jag har valt det själv. Antingen direkt eller indirekt. 
Detta blev min väckarklocka att ta tag i min egen lycka. Börja leta efter vad jag blir lycklig av och vad jag kan göra för att nå dit.

Det ledde fram till att jag gick terapiutbildningarna. Genom den och det jag gått igenom i egen terapi, som ingår som en del i utbildningen och i livets skola har jag fått en helt annan inställning och känsla för livet och dess innehåll.

Idag vaknar jag glad och nöjd så gott som varje dag och upplever att livet är en gåva. Jag ser nöje i det mesta och kan njuta av såväl arbete som vardagsbestyr.
 

Erfarenhet

Jag har arbetat 30 år inom offentlig kommunal och statlig verksamhet. Jag startade som telefonist och assistent. Jag har alltid älskat att lära mig nya saker vilket ledde till nya arbetsuppgifter med jämna mellanrum. Jag deltagit i mängder med kortare och längre utbildningar och projekt där jag både varit deltagare och projektledare, kursdeltagare och kursledare.

Jag arbetade de sista dryga 10 åren som chef och ledare för flera olika arbetsgrupper med många olika arbetsuppgifter. De sista åren hos Länsstyrelsen i Luleå innan dess i Mölndals stad på tekniska förvaltningen.

Privat har jag också de senaste åren levt i företagarvärlden och kunnat stötta och coacha där.

Jag vill

Jag vill hjälpa dig eller er att bli den du/ni egentligen är eller den du innerst inne längtar efter att vara. 

Det vill jag göra genom att skapa varma, lugna och trygga terapimöten som ger de bästa lösningarna och möjligheterna för ditt eller ert växande.

 

Var finns jag

Jag har i många år arbetat och verkat i Göteborgsområdet och flyttade till Norrbotten 2013.

Jag tar emot för terapimöten i första hand Online eller per telefon. Jag finns också i Midgårdshuset, Midgårdsvägen 3 i Luleå mitt emot Coop Arena.

Jag  tar också emot i Ängsträsk/Niemisel.

Då och då erbjuder jag terapi i Göteborg och Nerja, Spanien. 

 

Utbildning

Jag är utbildad samtalsterapeut, parterapeut, relationsterapeut  och coach hos HumaNova. Sammanlagt 5 års utbildning.

Förutom det har jag en mängd kurser bl.a. Coachande ledarskap, Ilska, skuld och skam, Giraffspråk. Non violent communikation, UGL.

* Coachtubildningen är EMCC-certifierad

 

Trygghet

Jag är övertygad om att det är viktigt att ha utvecklat och lärt känna sig själv för att kunna hjälpa andra.

Därför är jag väldigt tacksam för allt det jag har lärt mig om mig själv under mina 100 egna terapitimmar som var en del av min utbildning.

Jag går dessutom i handledning. Mina klienter och kunder ska känna sig säkra på att de är i fokus och i trygga händer.

För att kunna erbjuda mina klienter och kunder ett uppdaterat och kvalificerat bemötande fortbildar jag mig hela tiden.
 

Pressmaterial & filer

För mer information
e-posta till info@akreativterapi.se eller ring +46 763-90 50 88


 

Hört från kunder

Det har känts så varmt och tryggt att få komma hit när vi befann oss kris. / Parterapikunder

Jag visste inte var jag skulle sova i natt men nu kan vi fortsätta vår 30 åriga relation. Det känns så skönt./ Parterapikunder

Jag visste inte vem jag var och vad jag ville, nu vet jag. / Samtalsterapikund