Kreativ_Terapi varmare

Blogg

2021 > 01

Det är många av de jag träffar som känner att dom är nära utbrändhet, stress och i kris nästan hela tiden. Jag har delat med mig av en hel del stress-tips men här kommer det i alla fall ett till!

Mitt tips idag är att när du känner dig riktigt stressad och uppe i varv - kanske bara stanna upp och andas. Ta riktigt djupa andetag och se om du kan få ut din stress, ur din kropp, om du förstår hur jag menar.

När du djupandas IN ska magen gå ut och helst bröstkorgen också. Det är många positiva hälsofördelar med att andas med magen hela tiden och genom nästan.
När du ska göra det kanske du har massa kritiska röster inom dig, som säger att ”det där kan väl inte hjälpa”, ”jag har inte tid att stanna”, ”jag är på väg” eller ”jag har så mycket att göra” och så vidare. Då kan du välja om du vill lyssna på dom rösterna eller om du vill försöka i alla fall. Bara stanna, stå lite, lite bredbent - Och Andas djupt. Kanske med händerna i sidan, som Pippi Långstrum, och känn efter hur du verkligen lugnar ner hela sitt system. 

För det funkar – Jag vet!
Lycka till!

Kram
Anne-Lie 
 

Läs hela inlägget »

Lite kort om viljan. Jag är psykosyntes-terapeut i botten. Han som grundade psykosyntesen heter Roberto Assagioli. Han gick i lära hos Freud och så tyckte han att Freud var bara fokuserad på sjukdomar. Att vi mår dåligt för att vi är sjuka, så han slutade gå i lära hos honom och han utvecklade en annan psykologiform som är mer fokuserad på att vi kan må dålig för att vi inte lever vår potential, våra möjligheter. Där utgångspunkten både tar hänsyn till existentiella frågor, det vill säga att det finns något mer än kött och blod. Vad som finns mer, det får du själv bestämma. Att vi får ta vår plats i vårt liv på vår jord. Han har forskat mycket i viljan och han har skrivit en riktigt tjock bok om den. 

Så jag tänkte – Hur har du det med din vilja? Vad är det för slags vilja som driver dig i ditt liv? Vad är det som gör att du går upp varje dag? 

Ha det gott!
Kram
Anne-Lie

 

Läs hela inlägget »

Jättemånga kommer ju till mig och är trötta eller stressade och lite i kris och nästan utbrända eller utbrända. De upplever det som svårt att tänka eller att de har blivit trögtänkta, så var det för mig när jag hade fått hjärnskakning och sedan gått i väggen.
 
Så jag brukar även ge lite tips om vad man kan äta för att få en piggare hjärna. 
 
Det ena som jag själv tycker är väldigt gott det är röda äpplen. Det gör vår hjärna mycket piggare! Så jag gör ofta Äpplegröt till frukost. Receptet kommer ifrån Anthony Williams om ni känner till honom.  
 
För 1 dag eller en frukost, så ska det vara 3 äpplen, 3 urkärnade dadlar, 1 tesked honung, 1-2 tsk citronsaft, ½-1 tsk kanel och om man vill lite vaniljpulver. Så kör du det i matberedaren tills det blir en ”grötig röra”. Servera med nötter om du tål det, valnötter eller vilka du gillar samt lite riven kokos. 
 
Man kan faktiskt göra det för flera dagar i och med att man har citronsaft i.  Äpplena blir lite bruna men 2-3 dagar har jag gjort. 3 äpplen är lite mycket att äta på en gång tycker jag eftersom jag ofta har en smoothie till så 5-6 äpplen räcker till av det där till 3 frukostar.  
 
Att byta till att äta bra saker för hjärnan och en del medikament hjälpte mig snabbt att få tillbaka min hjärna så som jag kände igen den och kunna tänka som vanligt. När jag var som sämst var det jättesvårt att tänka i långa banor av tankar. Tankekedjor kallar jag det. De fungerade inte alls, minnet var uselt och att ”räkna ut” saker och att lära sig tog oerhört lång tid. Men jag fick rådet att äta bra saker för minnet och göra en del annat som var bra för hjärnskakningssymptomen som var kvar 
 
Så ät massor, massor av röda äpplen, gärna 5 om dagen, det är jättebra för att få en och klarare hjärna och bli lite piggare! 
 
Lycka till! 
 
Kram
Anne-Lie  

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter