Kreativ_Terapi varmare

Blogg

2018 > 10

Kan man uppnå det man vill? Det sägs att våra gamla tankar skapar vårt nuvarande liv och så kanske det är. Då det gäller att tänka på det vi vill. Så vad tänker du på?

Så här har det varit för mig. När jag sommarjobbade som ung tänkte jag -”att vara chef verkar vara det bästa då får man bestämma istället för att bara utföra” (ja, jag var ung!). 20 år senare fick jag frågan om jag ville bli chef. Hade jag inte bestämt långt tidigare att mitt mål var att bli chef, så hade jag inte svarat ja på den frågan och alla andra frågor på vägen dit. Varför jag vill bli chef och ledare hade ändrat sig på vägen. Men det är en annan historia.

För drygt 6 år sedan träffade jag en ny man blev jättekär och flyttade till Norrbotten. Jag ville träffa en ny man, när sonen hade gått ut gymnasiet. Det tog 4-5 månader att träffa mannen och han kom ett knappt år för tidigt. Och det blev istället så att  flyttade strax efter sonen gick ur gymnasiet. (Han flyttade till sin pappa istället, Norrbotten lockade inte honom.)

Jag och min nya partner var i Spanien efter vi träffats och jag tänkte att här skulle jag vilja bo och jobba på vintrarna och det gör jag nu. Jag trodde det skulle dröja till vi pensionerade oss och det var ca 15 år fram  för mig. Det är magiskt! Denna gången tog det 5 år att uppnå mitt mål och önskan. 

Vilka tankar går du omkring med? 

Kanske behöver du byta tankar så du skapar ditt framtida liv som du vill ha det. Ha tålamod, det tar lite tid att lära sig tänka om. 

Börja med att lägga märke till dina tankar och se om du kan hitta bättre tankar mot ditt mål. Varje gång den gamla tanken dyker upp släpp i väg den och byt till den nya tanken.

Ett annat tips som fungerat för mig det är att sätta sig och se sig själv i sin framtid roll och miljö. Ungefär som att hälsa på sig själv i framtiden. Se hur du känner, sitter och mår. Känn in att du mår gott och är glad och nöjd. Gör det här så ofta du kan, gärna minst varje dag! Lycka till!
 

Läs hela inlägget »

Roller och mönster vi har med oss genom livet kan ta över oss som autopiloter. 

När vi jobbar med det i terapi kallar vi de olika rollerna för delpersonligheter, så vi kan skilja på den jag i grunden är och den jag blev. 

Ett exempel kan vara att du är som vanligt, något händer och plötsligt är du jättearg. Som en blixt från en klarblå himmel, blev du arg. Kanske du tänker att jag är bara sådan, jag har temprament. Du är kanske nöjd med det. Då är allt frid och fröjd.

Är man inte nöjd så går det att välja vilken roll man vill gå in i, vid olika tillfällen. Du kan bli den som bestämmer vilken roll du vill ha.

Så vilka roller har du haft det senaste dygnet? Den snälle/hjälpsamme, den ilskna, den lugna eller hur har det varit för dig?

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter