Aktuellt Kreativ Terapi

Vilken typ av terapi ska man boka om man lider av Ångest?

LIDER DU AV ÅNGEST?
Då är det samtalsterapi som du ska boka med mig terapeut Anne-Lie Fant.

VAD ÄR ÅNGEST?
Ångest är en kroppslig reaktion som man kan jobba med
. Rent generellt, väldigt förenklat, så uppstod ångest en gång i ditt liv genom att din kropp reagerade på ett visst sätt på en känsla. Din kropp har fortsatt med samma reaktionsmönster.

När jag jobbar med ångest börjar vi genom att identifiera var din ångest kommer ifrån och när den kommer. Du får sedan verktyg, metoder, av mig som hjälper dig att hantera ångesten när den är på väg.

När vi kommit så långt så kan du börja märka mer och mer när ångest är på gång och själv kunna backa när du känner att den är på gång.
Det finns mer att göra om inte detta räcker. Jag finns med dig hela vägen.

Vi identifierar hur ångesten ser ut, var den finns i kroppen, färg, form etc. Vi provar oss fram genom att rita och att locka fram ångesten, men vi får går varsamt fram.

Ångesten har uppkommit av en anledning och du upplever den mest troligt som väldigt negativ. Men ofta när vi tittar riktigt djupt så finns det något litet positivt, ångesten gör för dig eller har gjort.

Är du redo att ta itu med din ångest och att leva ett liv där du styr ångesten istället för tvärtom? Boka en tid med mig redan idag. Jag erbjuder onlineterapi, samtalsterapi och personliga möten i Luleå.

GÅ ÅNGESTSKOLAN

BOKA TID FÖR SAMTALSTERAPI

Läs hela inlägget »

Onlineterapi

Hur går ett webbsamtal till?
Jag använder en tjänst som heter zoom. Jag använder den för att den är säker och att ingen ska kunna komma in i vårt samtal eller avlyssna det. Jag provade flera tjänster innan jag blev nöjd.

Först bokar du ditt möte med mig. Det går att boka via boka direkt, ringa, SMSa eller mejla så vi hittar en bra tid för dig. När du bokat får du en bekräftelse från Klarna oavsett hur du bokat.

Senast kvällen före vårt möte får du ett mejl från mig men en länk till mötet. I mejlet finns också lite instuktioner. Du behöver klicka på länken innan möte och några filer installeras på din dator eller en app installeras på din telefon eller läsplatta. Jag rekommenderar att det görs senast 15 min före vårt planerade möte.

Bra att ha med bredvid dig

  • Papper
  • Pennor, kritor eller färgpennor
  • Hushållspapper eller liknande


När du kommer in till mötet (online i datorn) så kommer du till ett väntrum. Det är bara du där. När klockan är dags för vårt möte så släpper jag in dig i vårt gemensamma onlinerum och vi brukar se varandra direkt, efter några minuter så kommer ljudet också.

Så här börjar vi vårt möte
Sedan börjar vi prata. Jag brukar fråga hur du hittade mig, det är intressant för mig att veta. Sedan berättar jag lite om hur jag jobbar, om du vill. Sedan brukar du som kommer berätta lite om varför du söker hjälp. Sedan brukar jag ställa frågor för att förstå dig bättre och du svarar. Ibland om du vill så mediterar vi för att lugna systemet om du är stressad och ibland för att hitta lite mer svar inom oss.
 

Anne-Lie Fant

Terapeut Anne-Lie Fant erbjuder onlineterapi och telefonterapi samt fysiska möten i Luleå.

Vill du följa din innersta längtan, men vet inte hur?
Tillsammans skapar vi en bättre framtid!

Tycker du att du ältar för mycket? Har för mycket tankar och känslor, nästan så de är utanpå kroppen?

Längtar du efter lugn, harmoni och känna dig förstådd? Längtar du också efter en inre trygghet och veta vad du vill?

Det är dig jag längtar efter att hjälpa. Det är dig jag brinner för att du ska kunna må bra och hitta din självkänsla och allt det just du drömmer om.

Läs mer om terapeut Anne-Lie Fant
 

Läs hela inlägget »

MAJKAMPANJ

Just nu får du 50% rabatt vid ditt första samtal med terapeut Anne-Lie Fant. 


BOKA NU

Anne-Lie erbjuder professionella samtal i de flesta former. Hon är utbildad samtalsterapeut, parterapeut/relationsterapeut och coach.

Anne-Lie jobbar med dialog, kommunikation, terapi, coaching, gestaltterapi, familjekonstellationer, bildterapi, medveten närvaro/mindfulness, EFT (tapping) m.m.

Om du är osäker på vilken form av samtal du önskar boka samtalsterapi, så utforskar vi tillsammans vad som passar dig och dina behov. 

Just nu får du 50% rabatt på ett första samtal. Gäller enskild samtalsterapi samt parterapi. 

Vi möts online, i Luleå eller i Ängesträsk

Rabatten justeras i efterhand, betala via swish på plats eller faktura.

BOKA NU

Erbjudandet gäller fram till 31/5 2019

Läs hela inlägget »

Kan man uppnå det man vill? Det sägs att våra gamla tankar skapar vårt nuvarande liv och så kanske det är. Då det gäller att tänka på det vi vill. Så vad tänker du på?

Så här har det varit för mig. När jag sommarjobbade som ung tänkte jag -”att vara chef verkar vara det bästa då får man bestämma istället för att bara utföra” (ja, jag var ung!). 20 år senare fick jag frågan om jag ville bli chef. Hade jag inte bestämt långt tidigare att mitt mål var att bli chef, så hade jag inte svarat ja på den frågan och alla andra frågor på vägen dit. Varför jag vill bli chef och ledare hade ändrat sig på vägen. Men det är en annan historia.

För drygt 6 år sedan träffade jag en ny man blev jättekär och flyttade till Norrbotten. Jag ville träffa en ny man, när sonen hade gått ut gymnasiet. Det tog 4-5 månader att träffa mannen och han kom ett knappt år för tidigt. Och det blev istället så att  flyttade strax efter sonen gick ur gymnasiet. (Han flyttade till sin pappa istället, Norrbotten lockade inte honom.)

Jag och min nya partner var i Spanien efter vi träffats och jag tänkte att här skulle jag vilja bo och jobba på vintrarna och det gör jag nu. Jag trodde det skulle dröja till vi pensionerade oss och det var ca 15 år fram  för mig. Det är magiskt! Denna gången tog det 5 år att uppnå mitt mål och önskan. 

Vilka tankar går du omkring med? 

Kanske behöver du byta tankar så du skapar ditt framtida liv som du vill ha det. Ha tålamod, det tar lite tid att lära sig tänka om. 

Börja med att lägga märke till dina tankar och se om du kan hitta bättre tankar mot ditt mål. Varje gång den gamla tanken dyker upp släpp i väg den och byt till den nya tanken.

Ett annat tips som fungerat för mig det är att sätta sig och se sig själv i sin framtid roll och miljö. Ungefär som att hälsa på sig själv i framtiden. Se hur du känner, sitter och mår. Känn in att du mår gott och är glad och nöjd. Gör det här så ofta du kan, gärna minst varje dag! Lycka till!
 

Läs hela inlägget »

Roller och mönster vi har med oss genom livet kan ta över oss som autopiloter. 

När vi jobbar med det i terapi kallar vi de olika rollerna för delpersonligheter, så vi kan skilja på den jag i grunden är och den jag blev. 

Ett exempel kan vara att du är som vanligt, något händer och plötsligt är du jättearg. Som en blixt från en klarblå himmel, blev du arg. Kanske du tänker att jag är bara sådan, jag har temprament. Du är kanske nöjd med det. Då är allt frid och fröjd.

Är man inte nöjd så går det att välja vilken roll man vill gå in i, vid olika tillfällen. Du kan bli den som bestämmer vilken roll du vill ha.

Så vilka roller har du haft det senaste dygnet? Den snälle/hjälpsamme, den ilskna, den lugna eller hur har det varit för dig?

Läs hela inlägget »