Kreativ_Terapi varmare

Dödar ni er relation? 

Eller får er relation plats i ert liv?  
God morgon älskling! Hej älskling! Jag åker och handlar. Jag åker till jobbet. Jag blir sen ikväll för det är en sak….. Jag har ett möte, kan du….. Fixar du….. Kan du hämta…. Jag åker och tränar…. När ska du träna….. kan du ordna…..Osv. Är det så ert liv ser ut eller är det ännu värre, har ni slutat att prata. Har ni bara tillgång till varandras e-kalendrar och skriver SMS om allt som är på gång. Igenkänning? 
 
Fulla liv 
Många gånger har vi för fulla liv. Våra relationer, vi själva och dem vi bryr oss om får inte plats. För många har det blivit enklare och bättre nu under Corona med mindre aktiviteter och mer familjesamvaro. För andra har det blivit värre med barn hemma och jobb som ska skötas, allt under samma tak. 
 
Mötet 
När det inte finns plats och tid för ögonkontakt, en varm kram, närhet, gos eller härligt prat så kommer er relation snart att dö. Den klarar sig ett tag, men inte i längden.  
 
Forskning 
En del forskare menar att vi bara är tillsammans på grund av fortplantningsdriften och andra menar att vi är flockdjur som behöver en flock att tillhöra om det så bara är en partner. 
 
Andra menar också att när vi möts öga mot öga i relationen och berättar vad vi har varit med om i livet, under dagen, leder till att vi blir till som människor. Vi blir synliga och våra liv blir synliga. Berättelsen är det viktiga kittet.  
 
Tips! 
Hur det än är för er, så är mitt bästa tips att stanna upp och andas några djupa andetag och börja reflektera över hur det är för dig. Börja se varandra, ge varandra en kram några gånger varje dag och ge varandra minst fem minuter varje dag där ni får chans att dela er dag. Då har ni ökat chanserna att få relationen att hålla med flera hundra procent. 
 
Lycka till!  
Terapeut Anne-Lie Fant  
Samtalsterapeut, Par- och relationsterapeut, coach  
Skapare av Självskaprogramme
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln