Kreativ_Terapi varmare

Lycka, att njuta av vad du har?

Kan du njuta av en vacker blomma? Härligt väder? Solens strålar och mönster på gräset när det silar igenom träden? Eller andra saker som du gillar? Hinner du se allt det vackra som vi har runt oss och i vår närhet?

Ska bara
Känner du igen dig i att du är rastlös och ska bara sätta igång tvätten, röja upp i vardagsrummet, tömma soporna och åka till återvinningen. Och egentligen tänker du att du kanske borde städa, det var länge sedan jag dammade. Och det är ju fint väder idag! Jag borde åka iväg med barn, familj eller vänner till någon sjö eller havet denna härliga sommardag. Vad ska jag kunna fixa ihop för nyttig lunch att ta med som funkar? Eller ska det bara vara mys och onyttigheter? Har du någon lite röst längst där inne som viskar tyst att stanna upp och andas?

Orkar inte
Eller känner du igen dig i att du är orkeslös? Vill du allt det där jag skrev om, men orkar ingenting för det är så mycket så du vet inte var du ska börja. Hur ska jag orka, hur ska jag klara av? Det går bara runt i huvudet av alla måsten, borden och viljor. Massor med känslor och längst där inne en känsla av att du behöver ta det lugnt och vara ifred?

Tips!
Hur det än är för dig, så är mitt bästa tips att stanna upp och andas, gärna några djupa andetag så du kan lugna dig själv. Andas in allt du behöver, kanske lugn och ro. Andas ut allt du behöver bli av med, kanske oro, ängslan och stress.
När du andats ett tag, 1-2 minuter och du känner att axlarna börjar åka ner till sin rätta plats, då kan du pröva och fundera på vad som är gott och bra i ditt liv. Se om du kan stanna upp och fokusera på det som är fint och gott i ditt liv. Kanske du till och med kan njuta av dina otvättade fönsterrutor, för solen kanske ändå skiner igenom dem!

Lycka till! 
Terapeut Anne-Lie Fant 
Samtalsterapeut, Par- och relationsterapeut, coach 
Skapare av Självskaprogrammet 

https://linktr.ee/kreativterapi

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln