Kreativ_Terapi varmare

Har du provat någon snabb metod för att må gott? 

Har du provat någon snabbmetod eller quick fix för att må gott? Det jag menar med snabbmetoder är sådant som hjälper dig att komma en bit på din personliga utvecklingsresa. Kanske hjälper de dig med en av alla de saker som gör att du mår dåligt.

Snabbmetoderna
Snabbmetoderna är ju inte fel, många är jättebra, men ska du prova en i taget  så tar det så lång tid att hitta sin självkänsla och sitt goda mående. Mig tog det 16 år och då mådde jag ändå inte gott. Det tog två år på terapiutbildningen innan jag mådde riktig bra inifrån och ut. Då jobbade vi med alla verktyg och det är det jag förespråkar men du ska ju inte behöva utbilda dig till terapeut för att hitta ditt goda mående, därför har jag skapat självskaparprogrammet, där du får jobba med hela dig. 
 
Meditationer/mindfulness 
Min tanke är att meditationer/mindfulness är en slags quick fix. Man ska helst hålla på med det varje dag i 8 veckor. Det leder inte alltid till en förändring på djupet och den stannar inte kvar för alltid. Du måste hålla på med det hela tiden för att det ska fortsätta göra gott inne i dig. Det fungerar jättebra men det håller inte hur länge som helst. 
 
Yoga 
Yoga upplever jag lite likadant. Det fungerar jättebra ett tag och du kan utvecklas massor. Det fungerar inte hela vägen, du behöver praktisera hela tiden, vilket i och för sig är jättebra och nyttig träning.   
 
KBT 
Har du provat att ändra dina tankar? Det tycker jag är jättebra! Det är många som har gått i KBT-terapi ett par år och sedan kommer de till någon som mig och vill jobba med andra bakomliggande orsaker till sitt dåliga mående och för att de vill må bra hela vägen. Inte bara förändra sina tankar. Jag tycker det behövs också, men inte bara det.  
 
ACT 
Har du provat att acceptera ditt liv och din situation. Kanske försökt tänka så här -bara jag accepterar allting så blir det bra. Det är mycket det som Acceptance and commitment therapy, ACT, går ut på, om man generaliserar lite. Det tycker jag också är jättebra! Jag tycker ändå inte att det håller och fungerar hela vägen, så att säga. I min värld är det metoder som fungerar ett tag och det hjälper en att hantera olika situationer, olika tankescenarier och så vidare. Det hjälper oss tyvärr inte att må gott hela vägen inifrån och ut.  
 
Få terapisamtal 
Har du provat något enstaka eller ett par terapisamtal? Det kanske har fungerat ett tag men sedan kanske du faller tillbaka till dina vanliga mönster. Det händer så lätt. Man har haft sina vanor så länge.  
 
Metoder från böcker 
Har du provat att följa någon metod från någon bok? Det brukar också fungera jättebra ett tag och sedan så fungerar det inte längre.  
 
Coaching  
Har du provat coaching? Jättebra när vi vill göra vägval eller komma framåt med olika saker, till exempel när man vill börja träna. Tyvärr så fungerar det inte på djupet riktigt.  

Hållbar personligutveckling
Det som jag förespråkar håller. Det är att göra nästan allt det där. Alltså skruva lite i dina tankar, jobba med sådant som hände i barndomen. Jobba med ditt mentala bagage. Acceptera din situation och det du behöver acceptera. Vad det nu kan vara. Du kanske har råkat ut för småsaker, ur ett vuxenperspektiv, som blivit trauman till slut. Kanske är det stora saker i livet som du behöver lämna. Du behöver jobba med mindfulness och meditationer för att hitta ditt inre lugn. Jag jobbar med att titta på alla håll och kanter, kan man säga. Så att vi verkligen kan bli fria och gå vidare i livet och må gott resten av livet. Så tänker jag.  
 
Så jag hoppas du vill göra något för din egen skull. Ta tag i att förändra någonting, för utan förändring händer ju ingenting.  
 
Varmt välkommen till mig om du vill testa ett gratis samtal om 20 min. till exempel. Och se hur jag kan hjälpa dig. 
 
Ha det gott!  
Lycka till!  
 
Terapeut Anne-Lie Fant  
Samtalsterapeut, Par- och relationsterapeut, coach  
Skapare av Självskaprogrammet  
  

https://linktr.ee/kreativterapi
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln