Kreativ_Terapi varmare

Hur kan Tabbouleh hjälpa dig? 

Många som kommer till mig är ju lite trötta i huvudet av all stress och allt dom håller på med. Vi är människor är en helhet tänkter jag. Vi är kanske inte bara trötta av stress och vårt liv. Kanske är vi också trötta på grund av för lite motion, för lite lugn och ro, fel kost, fel relation, för mycket bråk, för lite som händer (hjärnstress) eller något helt annat.

Så när jag tittar på min egen helhet märker jag hur mycket framför allt också kosten och motionen gör på min pigghet. Där för varvar jag lite tips här!

Så jag fick lite tips av en Kineseolog-Homeopat om vad man kan äta för att bli piggare. Här kommer det ett tips och det är att äta Persilja.  

Persilja är jättebra för hjärnan för att vi ska bli lite piggare. Man kan använda det till allt möjligt göra en vanlig sallad och så ösa i massor med hackad Persilja, i sås, i mat, i köttfärs om du äter det och som dekoration ovanpå mat. 

Rå färsk okokt persilja ger mest, såklart.   

Du kan också göra Tabbouleh. En sallad från Libanon med persilja som grönt. Massor med persilja, hackade tomater och lök. Löken kan du välja själv. En del har salladslök eller rödlök och andra har gul lök i sitt recept. Citron, olivolja, salt och peppar.  Vill man ha den mer matig brukar det vara bulgur i, men du kan ju ta vilket du vill ris, matvete, korngryn eller qinoa eller något annat. Korngryn finns ju svenst och kräver lite längre koktid. Med qinoa får du ju protein i salladen också. Experimentera dig fram till det du gillar bäst. Gör sedan en jätteladdning så du kan äta av den åtminstone 2-3 dagar, sedan blir tomaterna dåliga.  

Ibland kan man göra grunden och bara blanda i tomaterna innan ätdags. Tomater innehåller och utsöndrar etylengas som gör att annat runt omkring blir dåligt fortare.
  
Så det var dagens mattips från terapeuten, och det kan behövas ibland! 

Ha det gott! 
Kram 
Terapeut Anne-Lie Fant 
Skapare av Självskaparprogrammet 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln