Kreativ_Terapi varmare

Kan man ändra sitt humör? 

 Hur har du det idag? 
 
Känner du dig glad och nöjd eller känner du dig lite låg?  
 
Visste du att det finns psykologiska lagar. En av dem berättar om att kroppen och knoppen, psyket, följs åt. Det betyder att du kroppen utstrålar glädje gör snart psyket det också och tvärt om. 
 
Ja, så klart om vi inte är deprimerade eller sjuka på något sätt. Utan om vi bara känner oss lite låga i allmänhet.
 
Hur kan du använda det? Jo, du kan ibland välja att ändra ditt humör. Jag menar inte att du alltid ska göra det. Du har kanske saker du behöver sörja eller vara nere för, då ska du få vara det. 
 
Ibland kan vi behöva en paus från vårt inre lidande (om det är det som du har) och ändra vårt humör för en stund eller några dagar. Ibland om man jobbar med jobbiga saker i terapi-rummet t.ex. så kan det vara bra att inte fortsätta jobba med det hemma hela tiden. 
 
Har du det i huvudet hela tiden blir det ju som om du återupprepar det jobbiga hela tiden. Är det ett trauma en våldtäkt, övergrepp eller liknande så blir det ju som om det pågår hela tiden. Då kan du prova att prokastinera (distrahera dig) och tänka på annat. Då kan du prova att ändra ditt humör genom att använda kroppen som ditt redskap.
 
Så att när du känner dig låg så blir kroppen lite hängig, nere, trött och less. Om du istället sträcker på dig och stramar upp dig och ler så kommer småningom hjärnan och tankemönstren att följa efter och du känner dig genast lite gladare. Du kan också prova att sätta på en glad låt för att hjälpa dig att ändra ditt humör.
 
Funkar det inte kanske du kan distrahera dig med en promenad, en film, tv-serier, en kompis det finns möjligheter. Behöver du proffesionellt stöd, så finns jag här. Vi kan mötas i telefon eller online. Jag har jobbat online sedan 2014.
 
Vill du ändra ditt humör så kan du prova!  
Lycka till! 
 
Kram 
Anne-Lie  
Samtalsterapeut, Par- och relationsterapeut, coach 
Skapare av Självskaparogrammet 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln