Kreativ_Terapi varmare

Vill du känna dig gladare? 

Eller vill du ha en glad hjärna?

Jag kanske tjatar om detta men det är en sådan skillnad för dig själv. Jag märker det varje gång jag är kreativ. För mig kan det handla om att jag gör ett av mina ”storkok” står och experimenterar med ingredienser av olika slag och kryddor, smakar av tills jag är nöjd. Skapar mina kurser, workshops, meditationer åt er, det är jättekreativt och jag sitter med färger och gör mindmap.

Kreativitet är jätteviktigt. Vad är det som händer då? Vår hjärna blir glad och levande. När vi är kreativa och skapar (kan vara nästan vad som helst) då använder vi båda hjärnhalvorna och då blir hjärnan och alltså vi själva glada och lugna.

Så vad kan du göra för att vara kreativ? Jag nämnde skapande här ovan och skapa kan ju vara så mycket gör något i lera, sticka, virka, sy, måla, laga mat, snickra allt där du använder din fantasi och skapar något. Målar och ritar kan också vara i datorn. Och allra bäst är när vi har något annat i händerna än vi vanligen har.

Så en annan sak jag har pratat om innan är hur vi kan bli gladare och känna oss nöjdare med oss själva. Jag har ju pratat om komfortzonen några gånger tidigare och att gå utanför den gör vår hjärna jätteglad. Och det innebär att göra nya saker. Att göra nya saker och eller kreativa saker det gör våran hjärna hjärna jätteglad.

Så oavsett om du syr kläder, snickrar och hittar på grejer eller målar. Eller lagar mat och är kreativ med kryddor. Eller vad du än gör som är kreativt för då börjar båda hjärnhalvorna jobba. Och då blir vi mycket gladare och lugnare. 

Finns det någon gammal hobby du kan ta upp igen och börja vara kreativ med eller en ny som du kan starta med? Bara att fundera på det gör dig mer kreativ. Spelar du olika data spel så gör just det spela inte samma hela tiden utan byt så blir du mer tänkande, mer levande och mer kreativ. 

Ha det fint!

Kram 
Anne-Lie  ⁠

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln