Kreativ_Terapi varmare

Bädda för att lyckas!

Behöver du t.ex. prata med någon som brukar ha svårt att lyssna? Har du förväntningar på att du äntligen ska bli lyssnad på och sedan blir du besviken. Eller något liknande.

För att förbereda för att du ska få det du behöver på ett bättre sätt så brukar jag säga att vi ska ”bädda för det”.  Det kan gå till så här. Du kanske vet att personen som du vill tala med ofta går iväg efter du berättat det du behöver. Börja då med att säga något liknande det här:

Jag vill gärna berätta en sak och jag har uppfattat det som att du gärna går i väg efter jag berättar saker. Det är helt ok att du går när jag är klar. Men jag önskar få berätta. 

När du gör på det här sättet behöver du inte bli ledsen när personen går. Eftersom du redan gjort dig medveten om det och gett ok. Du skyddar dig själv från besvikelse.

Detsamma kan gälla saker du bestämmer dig för att göra själv. Du kanske vill lära dig något nytt, börjar en kurs. Sedan blir du besviken på att du inte kan allt nästan med en gång. Då behöver du sätta rimliga mål. Idag ska jag göra en liten sak för att ta mig mot målet.

Kanske det är så att du behöver bli lugnare. Du läser att man ska meditera en gång per dag i 8 veckor. Dag 3 händer kanske en massa saker i ditt liv och du missar meditationen. Du blir irriterad och klankar dig själv att du misslyckas. Då kanske du satt målet för högt. Kanske behöver du välja en kortare meditation. Kanske behöver du tänka att du lyckats varje dag du har genomfört den och strunta i de dagarna när det inte fungerat. 

Lyssna inåt dig själv och se hur du behöver bädda för, i det du vill säga till någon.

Ibland kanske du inte ens ska säga det högt utan kanske skriva ner saker, bara för din egen skull, om du vill ha något slags avslut på något. 

Tänk lite som det minsta jag kan göra för att känna att 
det är klart, att jag får det avslut jag behöver.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln