Kreativ_Terapi varmare

Måndagsblues till måndagsglädje

Måndag tycker du det är jobbigt med en hel vecka framför dig eller hurrar du för att äntligen är vardagen och lite mer ordning här?

En ny vecka framför oss. Hur är det för dig? Många som kommer till mig sover dåligt på söndagsnatten. Det gjorde jag själv i många år. Är det uppvarvning för att klara tempot på jobbet eller är det så att du inte fått göra roliga saker på helgen och är helt slut innan veckan börjar?

Nu för tiden älskar jag alla dagar i veckan. Men när jag var i 20-års ålder och jobbade på ett stort företags inköpsavdelning med ett beredskapsjobb. Kallas väl praktik idag. Då började jag må dåligt redan på söndagen mitt på dagen för att det snart var dags att gå till jobbet. Det var riktigt jobbigt. Grät och visste inte vad jag skulle göra. Kände mig tvungen att gå dit och såg ingen utväg. Som tur var fick jag inte stanna kvar på jobbet utan det tog slut efter 6 månader. Ingen var gladare än jag. Trots oron för var jag skulle få inkomsterna. 

Det var egentligen en person som förstörde det mesta och det var hon som gav mig mina arbetsuppgifter. Hon var sur och grinig. Först trodde jag bara det var fel på mig men så började andra på avdelningen komma och trösta mig och förklara att hon alltid var sådan. Till med vår chef ursäktade henne. 

Vad vill jag ha sagt med det? 

Ja, varför ska en människa få förstöra så mycket. När hon kom på kaffe och var på dåligt humör vart det helt tyst i hela fika rummet med ca 20 personer. Ingen vågade säga till henne. Människor gick strax tillbaka och jobbade.

Våga fråga är en sak jag tänker. Fråga om hur personen mår? Ta risken men också chansen att det är något som hen inte är medveten om händer runt den. Hen kanske mår dåligt och behöver få veta att det påverkar hela arbetsmiljön runt henne.

Värt att fundera på. Många går till sina jobb utan att gilla dem för att vi måste. Utan engagemang för att vi behöver pengar. Tänk om det finns en annan väg?

Tänk om engagemang skapar roliga jobb? Tänk om ett leende skapar leenden tillbaka? Några vänliga eller roliga ord ger något gott tillbaka. Då är möjligheterna oändliga till en vänlig, rolig och härlig vecka.

Kanske är du på din arbetsplats för att utföra ett arbete, såklart, men kanske också av en annan anledning att skapa glädje, värme och snällhet runt dig.

Ha det fint!
Anne-Lie

Ps.
Vill du ha en gratis meditation eller tips om hur du kan bli mer lugn och rofylld. Klicka här.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln